Först och främst; Stjärntecken på engelska heter: zodiac sign.

Nu vet vi det. Här kommer översättningen över alla stjärntecken från svenska till engelska. Med finns deras respektive symboler, klicka på för att se en större variant.


Tecken / Namn
Symbol
Datum
Symbol för Aries / Väduren
21 Mars – 20 April
Symbol för Oxen / Taurus
21 April – 20 Maj
Symbol för Gemini / Tvillingarna
21 Maj – Juni 20
Symbol för Cancer / Kräftan
21 Juni- 22 Juli
Symbol för Leo / Lejonet
23 Juli – 23 Augusti
Symbol för Virgo / Jungfrun
24 Augusti – 22 September
Symbol för Libra / Vågen
23 September – 23 Oktober
Symbol för Scorpio / Skorpionen
24 Oktober – 22 November
Symbol för Sagitarius / Skytten
23 November – 21 December
Symbol för Capricorn / Stenbocken
22 December – 19 Januari
Symbol: Aquarius Vattumannen
20 Januari – 18 Februari
Symbol för Pisces / Fiskarna
19 Februari – 20 Mars

Här är en beskrivning av de 12 olika stjärntecknen på svenska:

Väduren = Aries: (21 mars – 19 april)
Första stjärntecknet i zodiaken och representeras av ett får. Personer som är födda i detta stjärntecken är vanligtvis energiska, modiga och självständiga. De har också en tendens att vara impulsiva och kan ibland agera innan de tänker.

Oxen – Taurus: (20 april – 20 maj)
Representeras av en tjur och personer som är födda i detta stjärntecken är ofta stabila och pålitliga. De har en stark vilja och är målmedvetna, men kan också vara envisa och ibland lite för stolta.

Tvillingarna – Gemini: (21 maj – 20 juni)
Representeras av två tvillingar och personer som är födda under detta stjärntecken är ofta kommunikativa, nyfikna och intellektuella. De har också en tendens att vara ytliga och kan ha svårt att fokusera på en sak åt gången.

Kräftan – Cancer: (21 juni – 22 juli)
Representeras av en kräfta och personer som är födda i detta stjärntecken är ofta emotionella och intuitiva. De är också lojala och omtänksamma, men kan ibland vara överdrivet känsliga och ha svårt att släppa taget.

Lejonet – Leo: (23 juli – 22 augusti)
Representeras av en lejon och personer som är födda i detta stjärntecken är ofta karismatiska och självsäkra. De har en stark personlighet och är ofta ledare, men kan ibland vara fördomsfulla och arroganta.

Jungfrun – Virgo: (23 augusti – 22 september)
Representeras av en jungfru och personer som är födda i detta stjärntecken är ofta analytiska och praktiska. De är också ödmjuka och självkritiska, men kan ibland vara för kritiska mot sig själva och andra.

Vågen – Libra: (23 september – 22 oktober)
Representeras av en våg och personer som är födda under i stjärntecken är ofta balanserade och harmoniska. De är också sociala och charmiga, men kan ibland vara osäkra och beslutsångest.

Skorpionen – Scorpio: (23 oktober – 21 november)
Representeras av en skorpion och personer som är födda i detta stjärntecken är ofta passionerade och intensiva. De är också mystiska och gåtfulla, men kan ibland vara misstänksamma och hämndlystna.

Skytten – Sagittarius: (22 november – 21 december)
Representeras av en bågskytt och personer som är födda i detta stjärntecken är ofta äventyrliga och optimistiska. De är också ärliga och rättframma, men kan ibland vara obetänksamma och impulsiva.

Stenbocken – Capricorn: (22 december – 19 januari)
Representeras av en get och personer som är födda i detta stjärntecken är ofta ambitiösa och disciplinerade. De är också ansvarstagande och praktiska, men kan ibland vara för stränga och allvarliga.

Vattumannen – Aquarius: (20 januari – 18 februari)
Representeras av en vattenbärare och personer som är födda i detta stjärntecken är ofta originella och visionära. De är också oberoende och humanitära, men kan ibland vara rebelliska och obekväma med att följa regler.

Fiskarna – Pisces: (19 februari – 20 mars)
Representeras av två fiskar som simmar i motsatta riktningar och personer som är födda i detta stjärntecken är ofta kreativa och drömmande. De är också intuitiva och medkännande, men kan ibland vara förvirrade och osjälvständiga.

Det finns också andra aspekter av astrologi som kan påverka personligheten och beteendet hos en person utöver deras soltecken. Det kan inkludera stigande tecken, månens tecken och andra planeters positioner i zodiaken vid födelsen.