Stjärntecken på engelska lyder: zodiac sign.

För att se alla årets stjärntecken med översättning så klicka här!

Lejonet heter på engelska Leo.


Stjärntecken på engelska lyder: zodiac sign.

För att se alla årets stjärntecken med översättning så klicka här!

Lejonet heter på engelska Leo.


Lejonet är zodiakens femte tecken och representeras av ett lejon. Detta eldtecken styrs av solen, vilket ger dem som är födda under detta astrologiska tecken självförtroende, storsinthet och en levande energi. Människor födda mellan 23 juli – 22 augusti karakteriseras ofta som utåtriktade, lojala och generösa med sina känslor.

Deras starka känsla av självförtroende gör att de enkelt kan ta på sig ledarroller i alla situationer. De kan fatta beslut snabbt och effektivt och ser alltid till att alla inblandade förstår reglerna så att det inte uppstår förvirring eller kaos. Även om leomedlemmar ibland kan vara egensinniga, har de också en inneboende förståelse för att en laginsats är nödvändig för framgång. Som bäst utstrålar Leos ambitioner samtidigt som de är känsliga för andras känslor.

Positiva egenskaper

”Lejonfolk” föds mellan 23 juli och 22 augusti och är kända för att vara lojala, generösa och ambitiösa. Som medlemmar i eldtecknet har lejonet en eldig natur som är både passionerad och intensiv, men också fylld av kreativitet. De har ofta utåtriktade personligheter som lockar människor från alla samhällsskikt, vilket gör dem till naturliga ledare.

De är särskilt kända för sitt mod och sin styrka när de ställs inför motgångar. De tar vanligtvis ansvaret i vilken situation som helst och strävar efter excellens i allt de gör. Deras känsla av lojalitet är djupt, vilket leder till starka relationer med familj, vänner och till och med kollegor.

Denna starka känsla av identitet förs ofta över i deras yrkesliv där de strävar efter framgång oavsett kostnad eller ansträngning som krävs. Trots sin styrka eller ambition är leomedlemmar fortfarande medkännande i hjärtat och kommer alltid att sträcka ut en hjälpande hand till dem i behöver.

Negativa egenskaper

Lejonets stjärntecknet är känt för sin eldiga och passionerade personlighet. Även om det är sant att leomedlemmar ofta har stora personligheter, betyder det inte att de inte har några svagheter. Här är några av de negativa egenskaperna som är förknippade med lejontecknet och hur man hanterar dem direkt.

Leomedlemmar kan ibland vara lite narcissistiska och visa ett ego som är för stort för deras eget bästa. De saknar ofta självmedvetenhet och kan fatta beslut utan att ta hänsyn till andras känslor. För att bekämpa detta beteende bör leomedlemmar ta mer tid att förstå sina egna känslor innan de fattar beslut eller deltar i konversationer. Att ta ansvar för sina handlingar kommer också att hjälpa dem att bli bättre kommunikatörer och lagspelare längre fram.

Dessutom kan leomedlemmar vara överdrivet dramatiska ibland när de ställs inför mindre störningar eller olägenheter.

Lejonet i Relationer: Kompatibilitet & utmaningar

När det gäller kompatibilitet tenderar lejonen att vara mest kompatibla med Vattumannen eller Skytten på grund av deras delade aptit på äventyr och kreativitet. Båda tecknen förstår vikten av förändring i relationer och kan ge varandra välbehövligt utrymme när det behövs. Å andra sidan kan Väduren hamna i ostrid oftare än inte eftersom båda tecknen kräver dominans vilket kan leda till maktkamper i förhållandet.