Fiskarna heter på engelska Pisces.

För att se alla årets stjärntecken med översättning så klicka här!


Fiskarnas stjärntecken är ett av de mest mystiska och andligt djupa tecknen i den astrologiska världen. Representerad av två fiskar som simmar i motsatta riktningar, är detta vattentecken djupt kopplat till känslor och intuition.

De som är födda under Fiskarnas soltecken är kända för att vara känsliga, medkännande och generösa själar som ofta letar efter sätt att hjälpa andra. De är också kända för att vara mycket kreativa individer med en inre styrka som kan hjälpa dem att hitta sin väg ut ur svåra situationer.

Fiskarnas är drömmare som ofta har mycket livlig fantasi, vilket gör att de kan utforska andra världar bortom vad kan ses med blotta ögat. De är fantastiska berättare och använder ofta sin kreativitet för att skapa något vackert eller inspirerande för att föra in glädje i andra människors liv.

Fiskarnas Kompatibilitet med andra tecken

När det gäller att förstå den komplexa kompatibiliteten mellan stjärntecken, förbises ofta Fiskarnas tecken. Men för sanna astrologientusiaster kan en djupare titt på de unika egenskaperna hos detta vattentecken leda till underbara uppenbarelser om dess kompatibilitet med andra tecken.

Intuitionen och de psykiska förmågorna som kännetecknar Fiskarna är en tillgång när det kommer till relationer – detta stjärntecken kan intuitivt förstå behoven hos omgivningen.

Människor födda under detta tecken är medkännande, romantiska och djupt känsliga – egenskaper som gör dem väl lämpade för partnerskap med andra känsliga själar som Kräftan och Skorpioner.

Men de är också bra följeslagare med mer passionerade individer som Väduren och Lejonet eftersom deras empatiska natur tillåter dem att bättre förstå sina partners känslor.

Fiskarnas Styrkor

Fiskarnas stjärntecken förknippas ofta med kraften i psykisk energi och förmågan att utnyttja osynliga världar. Detta tecken, som faller mellan Vattumannen och Väduren i zodiakens cykel, ses som ett vattentecken som symboliserar kreativitet, fantasi och känslighet. De som är födda under detta tecken tros ha starka intuitiva krafter, vilket gör dem mycket känsliga för både subtila energier i sin omgivning såväl som känslorna hos dem runt omkring dem.

De som identifierar sig som Fiskarna tenderar att vara djupt andliga individer som kan komma åt högre medvetandeplan genom meditation eller drömarbete. De har också en förmåga att förstå andra människors känslor och avsikter på ett djupare plan än de flesta.

Eftersom de känner sig så djupt kopplade till naturen, svarar de under detta tecken ofta starkt på naturliga helande terapier som Reiki eller aromaterapi.

Fiskarnas svagheter

Fiskarna är ett av de mest komplexa stjärntecknen och det kan vara svårt att identifiera dess svagheter. Detta tecken är känt för sin milda, känsliga natur och drömska fantasi. Men samma egenskaper kan ses som svagheter av vissa människor.

En Fisk tenderar att ha svårt att fatta beslut på grund av deras extremt empatiska natur, vilket ofta leder dem in i situationer som är ohälsosamma eller obalanserade.

De kämpar med gränser och låter andra dra fördel av deras vänlighet och generositet. Fiskarna har också svårt att möta verkligheten; de drar sig ofta tillbaka till fantasivärldar istället, vilket kan göra att de känner sig överväldigade och frånkopplade från verkligheten när de står inför stressor i livet.

Dessutom kan de också uppfattas som för passiva eller obeslutsamma i vissa situationer på grund av deras önskan att göra alla runt omkring dem nöjda hela tiden.

Bra karriärer för Fiskarna

Är du en fisk? I så fall har du tur! Som ett av zodiakens tolv stjärntecken är Fiskarna kända för sin intuitiva och kreativa natur. De är också väldigt anpassningsbara och fattar ofta bra beslut. Att upptäcka en karriär som passar din unika personlighet kan vara svårt, men som tur är finns det några utmärkta alternativ för fiskar.

Fiskar tenderar att frodas i karriärer som kräver starka kommunikationsförmåga och har ett inslag av kreativitet. Karriärer som skrivande, PR, skådespeleri eller musikframträdande är idealiska för dem som är födda under detta tecken. Eftersom de tycker om samarbete med andra kan jobb inom socialt arbete eller rådgivning också vara tillfredsställande alternativ.

Dessutom blomstrar Fiskarna ofta när det kommer till affärsutveckling eller marknadsföringsroller på grund av deras ledarskapsförmåga och förmåga att tänka utanför boxen.