Vågen heter på engelska Libra.


Vågens / Libra stjärntecken

Inom astrologin är Vågen det sjunde tecknet i zodiaken, som solen passerar under höstdagjämningen från 22 september till 23 oktober.

Vågen representeras av rättvisans skalor, och dess symbol är den för den romerska rättvisans gudinna, Justitia.

Vågen är ett lufttecken och är ett av fyra kardinaltecken. Vågen anses vara ett maskulint tecken och är också förknippat med Venus, skönhetens planet. I kinesisk astrologi representeras Vågen av metallfåret

Vågar är kända för sin balanserade, harmoniska och romantiska natur. Stjärntecknet Vågen representeras av rättvisans skalor och styrs av planeten Venus. Vågen är ett lufttecken och är kompatibel med Tvillingarna, Vattumannen och Lejonet.

Vågens infödda är milda och taktfulla människor som tror på rättvisa och fair play. De är ofta begåvade med en skarp kvickhet och stor humor. Vågar är utmärkta kommunikatörer och har en naturlig förmåga att lösa konflikter.

Vågar älskar skönhet, konst och musik. De tycker också om att umgås och är ofta mycket populära bland sina vänner. Vågar strävar efter fred och harmoni i alla aspekter av sina liv.

Vilka är styrkorna hos Vågen?

Det finns många styrkor hos Vågen. En är att de är utmärkta kommunikatörer. De är också mycket diplomatiska, rättvisa och samarbetsvilliga.

De är bra på att se båda sidor av varje fråga och de kan vara övertygande när de behöver vara det. Vågen är ett lufttecken, och som alla lufttecken är de snabbtänkta, intellektuellt nyfikna och har mycket mental energi. De är också naturligt födda charmörer som lätt kan sätta folk till mods.

Vilka är svagheterna hos Vågen?

Vågen är ett lufttecken, och som sådant kan deras tänkande vara väldigt spretigt. De kan ha problem med att fokusera på en sak i taget, och det kan göra det svårt för dem att få saker gjorda.

En annan svaghet med Vågen är att de kan vara mycket obeslutsamma. De kan ha svårt att bestämma sig för någonting, och det kan leda till att de går miste om möjligheter eller gör misstag.

Slutligen kan Vågen vara ganska godtrogen. De kan tro på vad som helst som någon säger till dem, och det kan leda till att de utnyttjas.


Stjärntecken på engelska heter: zodiac sign. För att se alla årets stjärntecken med engelsk översättning så klicka här!