Stenbocken heter på engelska Capricorn.

Stjärntecken på engelska lyder: zodiac sign. För att se alla årets stjärntecken med översättning så klicka här!


Egenskaper & personlighet

Stenbocken är ett av de mest pålitliga och pålitliga stjärntecknen, som representerar en persons potential för storhet. De som är födda under detta tecken är fast beslutna att nå framgång i livet, oavsett vad som krävs. Människor med en Stenbockens natur har en stark känsla av syfte och är mycket motiverade att nå sina mål.

Stenbockar tenderar att vara ambitiösa, hårt arbetande, praktiska och disciplinerade individer som strävar efter säkerhet och stabilitet i alla aspekter av sina liv.

De kan också vara konservativa och reserverade när det gäller att uttrycka sina känslor, men det betyder inte att de inte känner djupt för saker och ting.

Tvärtom visar de ofta stor empati mot andra i nöd. De har också ett öga för detaljer och har utmärkta organisatoriska färdigheter som hjälper dem att utföra vilka uppgifter de än ställer upp för sig själva.

Vem kommer överens med Stenbocken?

När det kommer till kärlek är Stenbocken känd för att vara både ambitiös och seriös. Med ett naturligt behov av struktur och stabilitet söker Stenbockar ofta efter relationer som erbjuder dessa egenskaper. Den bästa matchen för en Stenbocken är någon som kan uppskatta deras beslutsamhet och ambition samtidigt som den ger känslomässigt stöd.

Stenbockar är mest kompatibla med andra jordtecken som Oxen och Jungfrun, som delar samma värderingar av familj, hårt arbete och lojalitet. Människor födda under cancerns tecken kan också vara en bra match på grund av deras medkännande natur.

Å andra sidan kan eldtecken som Väduren eller Lejonet ha svårt att få kontakt med Stenbockens mer allvarliga syn på livet. På samma sätt kan lufttecken som Tvillingarna eller Vattumannen kämpa med att förstå den långsammare livstakten som många Stenbockar önskar.

Stenbockens Styrkor och svagheter

När det kommer till stjärntecknet Stenbocken finns det många styrkor och svagheter förknippade med detta tecken. De som är födda mellan 22 december och 19 januari är naturligt ambitiösa, ansvarsfulla, hårt arbetande och lojala. Dessa egenskaper kan vara både en välsignelse och en förbannelse beroende på hur de används.

Stenbockar tenderar att vara fokuserade på sina mål och kommer att göra allt som krävs för att nå dem. De har ofta mycket viljestyrka när det gäller att nå framgång vilket gör dem utmärkta för uppgifter som kräver engagemang eller långsiktiga åtaganden.

Å andra sidan kan samma ambition leda till att de blir alltför fokuserade på sin egen personliga vinning på andras bekostnad.